Najnowsze przepisy
Piklowana marchewka w zalewie curry – chrupiący dodatek... ⇖ 9
Przepis na rewelacyjne i bardzo proste pistacjowe babeczki... ⇖ 11
Gachas

Bieda kuchnia z Andaluzji, czyli najbiedniejszego regionu Hiszpanii. W zależności od zasobności portfela, może być płynne lub niemal stałe z zapieczoną skórką. W kulturze opisywane jako podstawowe danie pasterzy, wędrownych robotników i gitano, czyli tych od Flamenco :)Szczególnie popularne w czasach początku dyktatury Franco.Również materiał bazowy ma wiele wariantów, ale tu przygotuję najprostszą wersję andaluzyjską.Składniki:- czosnek- mąkaWykonanie:Czosnek obieramy,...
Przepisy z bloga
Ostrzejsza wersja aglio olio, bo z dodatkiem papryczki... ⇖ 58
Kolejny wpis z cyklu smutne jedzenie w pracy , czyli... ⇖ 45
Z rukolą to jest tak, jak z sokiem malinowym. Tak jak ten... ⇖ 69
Kończy się sezon na brukselkę. Ja swoją wyhaczyłem po... ⇖ 79
Jednogarnkowe danie francuskie, o którym pisze nawet w... ⇖ 56
Lecąc jeszcze na fali ostatniego wyjazdu i wspomnień II... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3015
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1800
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1176
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1156
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1042
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 899
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 741
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 657
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 598
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 570