Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/08/galarepa-na-biao-duszona-kuchnia.html
Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska Początkiem XIX wieku słownictwo kulinarne różniło się od obecnego, podobnie jak różne były techniki obróbki żywności, a w szczególności sposób jej przechowywania. W sercu Galicji Wschodniej, we Lwowie, ludność używająca języka polskiego stanowiła znaczącą większość. Spisana w tym okresie w języku polskim książka...
Najnowsze przepisy
Dziś kolejny przepis z wielu na diecie keto. Placki są... ⇖ 8
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 17
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 18
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 25
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 30
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 103
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 535
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 513
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 483
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 455
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 417
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 415
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 409
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 290
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 283








































