Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/08/galarepa-na-biao-duszona-kuchnia.html
Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska Początkiem XIX wieku słownictwo kulinarne różniło się od obecnego, podobnie jak różne były techniki obróbki żywności, a w szczególności sposób jej przechowywania. W sercu Galicji Wschodniej, we Lwowie, ludność używająca języka polskiego stanowiła znaczącą większość. Spisana w tym okresie w języku polskim książka...
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 11
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 20
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 100
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 592
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 516
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 427
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 398
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 391
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 271
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260









































