Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/08/galarepa-na-biao-duszona-kuchnia.html
Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska Początkiem XIX wieku słownictwo kulinarne różniło się od obecnego, podobnie jak różne były techniki obróbki żywności, a w szczególności sposób jej przechowywania. W sercu Galicji Wschodniej, we Lwowie, ludność używająca języka polskiego stanowiła znaczącą większość. Spisana w tym okresie w języku polskim książka...
Najnowsze przepisy
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 11
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 13
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 26
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 19
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 21
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 11
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 99
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 484
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 567
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 493
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 480
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 401
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 369
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 244








































