Najnowsze przepisy
Gulasz z indyka jest doskonałym wyborem dla tych, którzy... ⇖ 14
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 16
Kruche ciasto ze śliwkami i bezową pianką to niesamowity... ⇖ 22
W sezonie wiosenno-letnim odchodzimy od formalnych... ⇖ 12
Najlepsze przepisy z halloumi w roli głównej Halloumi to... ⇖ 18
Sałatka z ananasem i tuńczykiem to doskonały pomysł na... ⇖ 16
Sałatka z kurczakiem i grzankami to świetna propozycja na... ⇖ 20
Galicyjska kapusta z grochem i boczkiem – kuchnia podkarpacka
Galicyjska kapusta z grochem i boczkiem - kuchnia podkarpackaNa Podkarpaciu kapuste z grochem przygotowuje sie zazwyczaj jako danie postne. Ugotowana kapuste kiszona laczy sie z ugotowanym grochem, a na koniec dodaje sie cebule podsmazona na masle. Danie doprawia sie jedynie sola i pieprzem. To bardzo proste smaki, ale tez bardzo charakterystyczne. Kojarza sie z domowa kuchnia, nierzadko babcina, ...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 39
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 93
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 77
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 106