Gastronomia ledwo złapała oddech i znów obrywa przez epidemię. Od soboty ograniczenia
Źródło: https://kulinarnapolska.org/gastronomia-ledwo-zlapala-oddech-i-znow-obrywa-przez-epidemie-od-soboty-ograniczenia/
Liczba osób zarażonych koronawirusem rośnie lawinowo. W tej sytuacji rząd zdecydował się na ponowne wprowadzenie restrykcji. Od soboty 10 października obowiązują także ograniczenia w lokalach gastronomicznych. Cały kraj został objęty strefą żółtą – poza obszarami, w których zarządzono strefę czerwoną – tam obostrzenia są jeszcze dalej idące. Na terenie całego...
Najnowsze przepisy
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 6
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 21
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 10
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 17
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 19
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 28
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 18
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 383
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 395
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3870
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 447
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 843
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 565
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 490
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 479
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 399
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 380
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 375
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 241
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 237









































