Najnowsze przepisy
Szybkie do zrobienia, z podstawowych składników,na szybki... ⇖ 1
Ten przepis na zawijany chleb z przecierem pomidorowym i... ⇖ 7
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami... ⇖ 12
Gazpacho z pieczonych pomidorków i arbuza
Gazpacho. Jeśli chodzi o Gazpacho to oczywiście pierwsza myśl to słoneczna, Hiszpania a w szczególności kuchnia Andaluzyjska. Oczywiście chłodnik był już znany w starożytnym Rzymie i Grecji. Chociaż pomidory i papryka, zostały sprowadzone do Hiszpania z Nowego Świata dopiero w XVI wieku. Samo słowo Gazpacho pochodzi z arabskiego i oznacza-nasączony chleb. Jedną z ciekawostek jest… Czytaj dalej Gazpacho z pieczonych pomidorków i arbuza Artykuł Gazpacho z pieczonych...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 39
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 57
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 32
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 65
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 33
Pasta Sugo di Carne z Molise — Historia i Pochodzenie.... ⇖ 37