Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 23
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 23
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 33
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 40
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 26
Gęś konfitowana
Gęś, a dokładniej noga gęsi.Pomimo, że nie jem mięsa, robię kaczkę i gęś konfitowaną, zazwyczaj na Święta albo w listopadzie, a kiedy już zrobię, zjadam odrobinę, bo tak lubię ten sposób przyrządzania. Konfitowanie to francuska metoda polegająca na powolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Może to być tłuszcz gęsi, a dla kaczki kaczy, oczywiście, ja używam dobrego...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 251
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 180
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 254
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 202
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 177
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 234