Najnowsze przepisy
To puszyste i wilgotne ciasto z nutką cytryny polane... ⇖ 38
Prościej się nie da, mocno czekoladowe ciasto z wiśniami... ⇖ 44
Fit faworki z piekarnika są pyszne, bardzo kruche,... ⇖ 48
Dziś mam dla Was przepis, który z pewnością przypadnie... ⇖ 22
Gibanica

Gibanica to wspaniałe warstwowe ciasto rodem ze Słowenii. Gibanica wywodzi się z regionu Prekmurje i jest uważana za narodowe danie Słowenii. Podaje się ją tradycyjnie podczas świąt Bożego Narodzenia, na Nowy Rok, szczególne okazje, urodziny. Gibanica składa się z naprzemiennie ułożonych warstw maku, słodkiego sera twarogowego, orzechów włoskich i kwaśnych jabłek. Przyznaję, że nie jest to najszybsze ciasto, ale warte swojego czasu. Do przygotowania Gibanicy będziemy...
Przepisy z bloga
Wspaniały warkocz czekoladowy na listkowanym cieście... ⇖ 87
Ta rolada czekoladowa z kremem spekulatius, czekoladą i... ⇖ 65
Dlaczego szarlotka idealna? Bo ciasto w tej szarlotce jest... ⇖ 85
Przepisy na czasie
Naleśniki Raffaello bez mąki pszennej Lekkie, delikatne... ⇖ 1144
Zapraszam na smaczne i szybkie w przygotowaniu pączki... ⇖ 1100
Szybkie tanie pączki bez jajek Dziś daję przepis na... ⇖ 773
Biała Cytrynka to biszkopt cytrynowy z kremem z białej... ⇖ 770
Chrupiące krokiety z chleba tostowego, z szynką, serem i... ⇖ 736
Wprowadzenie do przepisu na Zapiekane hot-dogi z kapustą... ⇖ 712
Orzechowa krówka to ciasto bez pieczenia, które jest nie... ⇖ 672
Kiełbasianka to przepyszne smarowidło, które odmieni... ⇖ 649
Niesamowicie puszyste i mięciutkie racuchy na kefirze.... ⇖ 614
Wprowadzenie do burgerów z soczewicy z surówką Burgery z... ⇖ 602
Szybka i prosty przepis na przystawkę na każdą okazję,... ⇖ 599