Najnowsze przepisy
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 31
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 37
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na pyszny... ⇖ 35
Gibanica

Gibanica to wspaniałe warstwowe ciasto rodem ze Słowenii. Gibanica wywodzi się z regionu Prekmurje i jest uważana za narodowe danie Słowenii. Podaje się ją tradycyjnie podczas świąt Bożego Narodzenia, na Nowy Rok, szczególne okazje, urodziny. Gibanica składa się z naprzemiennie ułożonych warstw maku, słodkiego sera twarogowego, orzechów włoskich i kwaśnych jabłek. Przyznaję, że nie jest to najszybsze ciasto, ale warte swojego czasu. Do przygotowania Gibanicy będziemy...
Przepisy z bloga
Wspaniały warkocz czekoladowy na listkowanym cieście... ⇖ 129
Ta rolada czekoladowa z kremem spekulatius, czekoladą i... ⇖ 90
Te kruche gwiazdki ze smalcem będą idealną propozycją... ⇖ 119
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3237
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1815
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1224
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1201
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1088
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 923
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 760
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 702
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 612
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 592