Gibanica

Gibanica to wspaniałe warstwowe ciasto rodem ze Słowenii. Gibanica wywodzi się z regionu Prekmurje i jest uważana za narodowe danie Słowenii. Podaje się ją tradycyjnie podczas świąt Bożego Narodzenia, na Nowy Rok, szczególne okazje, urodziny. Gibanica składa się z naprzemiennie ułożonych warstw maku, słodkiego sera twarogowego, orzechów włoskich i kwaśnych jabłek. Przyznaję, że nie jest to najszybsze ciasto, ale warte swojego czasu. Do przygotowania Gibanicy będziemy...
Najnowsze przepisy
Fasolka szparagowa to jeden z tych skarbów późnej wiosny... ⇖ 16
Gelato Mokka(Ninja Creami NC300EU)Wyobraź sobie poranek w... ⇖ 11
Fit Skyrnik na Zimno(*SERIA FIT*)Wyobraź sobie deser,... ⇖ 14
Banalnie prosta, smaczna i pełnowartościowa pieczona... ⇖ 18
Szybkie ciasto z jabłkami ze słoika Powiedzieć to jest... ⇖ 16
#WspółpracaRecenzencka #MarzenaBorutaKażdy z nas wie,... ⇖ 13
Puszysty biszkopt z malinami – lekki i szybki deser Marzy... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Łatwe i szybkie ciasto ucierane orkiszowe możesz zrobić... ⇖ 41
Ciasto gryczane z owocami to propozycja nie tylko dla tych,... ⇖ 62
Te fantastycznie łatwe i pyszne ciasteczka Florentynki... ⇖ 167
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1812
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 280
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 237
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 237
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 183
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 180
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 178
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 157