gnocchi z masłem pokrzywowym
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2019/06/gnocchi-z-masem-pokrzywowym.html
Ziemniaki to warzywo doskonałe, które daje mnóstwo możliwości, ale przecież my Polacy doskonale umiemy z nich korzystać, gotujemy je na mnóstwo sposobów. Włosi też je doceniają, a gnocchi ziemniaczane, sztandarowe danie włoskie, nie mają sobie równych. Gnocchi najczęściej Włosi podają po przystawce, jako primo piatto, zamiast makaronu, ale mogą być podane jako secondo piatto,...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 13
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 6
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 6
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 13
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 13
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 38
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 569
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 527
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 620
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 509
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 498
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 550
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 593
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1209
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 726
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 699
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 604
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 568
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470








































