Gochujang jjigae

Dzisiaj zapraszam w kulinarna podróż do Korei. Gochujang jjigae (고추장 찌개) to koreański gulasz wieprzowy z warzywami, który zazwyczaj podaje się z ryżem. Ta wersja jest z boczkiem, cukinią, marchewką, ziemniakami i tofu. To prosty i pyszny gulasz (w zasadzie… gęsta zupa), który dzięki paście gochujang nabiera pikantności i charakterystycznego smaku. Koreańczycy dodają...
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 5
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 10
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 10
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 16
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 26
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 20
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 49
Deser morelowy z ciasteczkami amaretti to doskonały... ⇖ 115
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2116
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 325
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 274