Gochujang jjigae
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/gochujang-jjigae/
Dzisiaj zapraszam w kulinarna podróż do Korei. Gochujang jjigae (고추장 찌개) to koreański gulasz wieprzowy z warzywami, który zazwyczaj podaje się z ryżem. Ta wersja jest z boczkiem, cukinią, marchewką, ziemniakami i tofu. To prosty i pyszny gulasz (w zasadzie… gęsta zupa), który dzięki paście gochujang nabiera pikantności i charakterystycznego smaku. Koreańczycy dodają...
Najnowsze przepisy
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 79
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 21
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 19
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 485
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 447
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 351
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 345
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 303
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 203
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 181
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 179
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































