Gołąbki babci Zosi

Gołąbki babci Zosi Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiązkowo. Sezon na młodą kapustę jest bardzo krótki i trzeba go wykorzystać do maksimum. Dodałyśmy do mięsa słoninę wędzoną tak jak robiła to nasza babcia. Gołąbki są dzięki temu wyraziste w smaku i przypominają nam wyśmienitą kuchnię naszej ukochanej babci. Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny (łopatka lub szynka)3/4 szklanki ryżu1 cebula20 dkg...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 7
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 3
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 20
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 90
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 137
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 62
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 70
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 66
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 205
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 803
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 341
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 235
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 225