Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 26
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 22
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 52
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 40
Gołąbki z jajem – kuchnia podkarpacka
Gołąbki z jajem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Głojsce, gmina Dukla, powiat krośnieński Zwykle gołąbki, które goszczą na naszych stołach wypełnione są farszem z ryżu i mięsa. W kuchni podkarpackiej ryż często zastępowany jest kaszą jęczmienną lub gryczaną. W parze z kaszą zazwyczaj idą suszone grzyby, a wówczas mięso bywa zbędne. W Beskidzie Niskim...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100