grecki briam, czyli zapiekana cukinia, bakłażan i ziemniaki

Warzywa w Grecji to podstawa wszystkich dań. Przyrządza się je bardzo prosto, wrzucając na chwilę do wrzątku - są wtedy cudownie twarde i chrupkie - a po odsączeniu skrapia obficie oliwą i przyprawia solą, pieprzem i odrobiną czosnku.Tak jada się cukinię i brokuły.Oberżyna, inaczej bakłażan, jest duszona na oliwie, aż stanie się zupełnie miękka, a potem przyprawiana...
Najnowsze przepisy
Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo... W tej wersji... ⇖ 5
Witam Kochani! Chleb z dużą ilością błonnika nie tylko... ⇖ 8
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 9
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 539
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 490
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 572
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 482
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 453
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 519
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 554
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 502
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 558
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 771
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 314
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 193
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 191