Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 5
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 8
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 15
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 29
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 20
„Grissini” – turyńskie paluszki chlebowe
„Grissini” – turyńskie paluszki chlebowe, długie, chrupiące, doskonałe zarówno na słodko, jak i na słono. Idealne jako zamiennik pieczywa lub jako przystawka podana np. z półmiskiem wędlin i serów, w wersji wytrawnej, lub z kremami i konfiturami w wersji słodkiej. Grissini pochodzą z Turynu, a obecnie są szeroko rozpowszechnione i uwielbiane na całym świecie. Ich nazwa wywodzi się od słowa „ghersa”, klasycznego piemonckiego chleba o wydłużonym...
Przepisy z bloga
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 45
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 36
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 33