Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/12/groch-na-gesto-kuchnia-podkarpacka.html
Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzyska, gmina Brzyska, powiat jasielski Do wigilijnej ryby zazwyczaj podaje się ziemniaki i duszoną kapustą. Jednak w niektórych podkarpackich domach z ziemniaków rezygnuje się w ogóle lub zastępuje się je grochem. W Brzyskach jest to groch ugotowany z odrobiną marchewki, którego smak podkreśla spora ilość masła i usmażona na...
Najnowsze przepisy
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 3
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 15
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 16
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 99
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 484
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 484
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 413
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 386
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 253
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 249
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 249









































