Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/12/groch-na-gesto-kuchnia-podkarpacka.html
Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzyska, gmina Brzyska, powiat jasielski Do wigilijnej ryby zazwyczaj podaje się ziemniaki i duszoną kapustą. Jednak w niektórych podkarpackich domach z ziemniaków rezygnuje się w ogóle lub zastępuje się je grochem. W Brzyskach jest to groch ugotowany z odrobiną marchewki, którego smak podkreśla spora ilość masła i usmażona na...
Najnowsze przepisy
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 6
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 7
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 11
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 13
Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez kubka mocnej,... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 81
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 464
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 307
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 291
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 730
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 591
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 278
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 267
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 218









































