Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/12/groch-na-gesto-kuchnia-podkarpacka.html
Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzyska, gmina Brzyska, powiat jasielski Do wigilijnej ryby zazwyczaj podaje się ziemniaki i duszoną kapustą. Jednak w niektórych podkarpackich domach z ziemniaków rezygnuje się w ogóle lub zastępuje się je grochem. W Brzyskach jest to groch ugotowany z odrobiną marchewki, którego smak podkreśla spora ilość masła i usmażona na...
Najnowsze przepisy
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 8
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 14
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 83
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 19
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 97
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 482
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 412
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 313
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 303
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 249
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 198
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 134









































