Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/12/groch-na-gesto-kuchnia-podkarpacka.html
Groch na gęsto – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzyska, gmina Brzyska, powiat jasielski Do wigilijnej ryby zazwyczaj podaje się ziemniaki i duszoną kapustą. Jednak w niektórych podkarpackich domach z ziemniaków rezygnuje się w ogóle lub zastępuje się je grochem. W Brzyskach jest to groch ugotowany z odrobiną marchewki, którego smak podkreśla spora ilość masła i usmażona na...
Najnowsze przepisy
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 2
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 14
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 18
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 11
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 37
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1147
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 626
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 547
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 525
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 469
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 426
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 426
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 412
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 310








































