Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 102
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 103
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 41
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 109
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 90
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 88
Groszek ptysiowy
65 ml zimnej wody15 g masła50 g mąki pszennej1 jajko1/2 łyżeczki soliWodę wlewamy do garnka dodajemy masło , sól zagotować . Gdy woda z masłem nam się zagotuje i rozpuści masło dodajemy mąkę i energicznie mieszamy by nie zrobiły nam się grudki . Prażymy ciasto około 10 minut dość często mieszając . Gotowe ciasto pozostawiamy do przestygnięcia...
Przepisy z bloga
500 g pieczarek1 średnia cebula1 duża łyżka masła700... ⇖ 44
1 kg łopatki wieprzowej2 marchewki1 duża pietruszka1/2... ⇖ 49
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 cebula200 g usmażonych... ⇖ 72
200 g ugotowanego makaronu typu nitka4 jajka1 duża łyżka... ⇖ 52