grzanki z pasztetem z kaczki i jak zrobić masło klarowane

Uważny czytelnik mojego bloga z pewnością zauważył, że ostatnio dominują na nim tematy francuskie. Tak jest faktycznie, a powód jest prosty, zbliżające się warsztaty z kuchni francuskiej, które są doskonałym pretekstem, żeby do moich ulubionych przepisów wrócić.Tarty, profiterolki, tarte Tatin, czy kaczka i pasztety, to wyszukane w smaku, ale wcale nie trudne do przygotowania...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 7
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 541
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 491
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 573
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 482
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 455
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 520
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 555
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 504
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 559
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204