Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Grzybki faszerowane grzybkami

Noce teraz zimne. Nie jedziemy na grzyby. Sami je zrobimy. Wykorzystamy oczywiście zebrane wcześniej grzyby, które czekały na nas w zamrażarce.Oczywiście są to opieńki, ale mogą być każde inne.Najpierw przygotowujemy ciasto jak na sakiewki z kaszanką.Następnie przygotowujemy farsz.-ok. 0,5 kg gotowanych grzybów-1 jajko-1 sucha bułka-1 duża cebula-bułka...
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 78
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 236
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 363
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417