Grzyby Shimeji

Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 9
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 13
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 23
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Poznaj przepis na orzechowe espressino – kawowy deser... ⇖ 28
Poznaj przepis na tradycyjne pesto pantesco z wyspy... ⇖ 24
Poznaj historię i najstarszy przepis na staropolskie... ⇖ 34
Kapustnica słowacka to tradycyjna zupa z kiszonej kapusty,... ⇖ 65
Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem... ⇖ 40
Historia Fusilli Giganti alla Eoliana Kiedy pierwszy raz... ⇖ 46
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1902
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188