Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 3
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 24
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 17
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 17
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 20
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 16
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 16
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1833
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1234
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 740
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 700
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 617
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 609
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 574
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 493
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 489
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 473









































