Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 9
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 24
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 88
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 20
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 14
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 20
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 11
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 85
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 318
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 189
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 88
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 85
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 61
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 52
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 44
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 43







































