Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 10
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 5
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 5
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 9
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Makaron ryżowy fusion z boczkiem i kaparami Historia i... ⇖ 42
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 42
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 76
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 60








































