Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 3
Przepis na filet z kurczaka po hawajsku. Soczyste mięso,... ⇖ 10
Sałatka z pieczonych buraków i rukoli to jedna z tych, do... ⇖ 17
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 20
Domowe pierniczki – chrupiące po upieczeniu, miękkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Makaron ryżowy fusion z boczkiem i kaparami Historia i... ⇖ 53
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 793
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 687
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 664
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 401
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 321
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 306









































