Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 7
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 437
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 434
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 335
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 331
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 290
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 221
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 194
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 155









































