Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Mini bajaderki z resztek ciast to szybki, łatwy deser na... ⇖ 12
SERNIK ORZECHOWO CZEKOLADOWYObłędnie pyszny sernik poleca... ⇖ 16
Inspiracje i pomysły na pyszne przekąski Sylwestrowe.... ⇖ 34
Szybkie mini zapiekanki, wystarczy sobie oderwać kawałek,... ⇖ 26
Szybka pizza z tortilli z piekarnika to prosty sposób na... ⇖ 24
Ciasto Knoppers to takie ciasto, które wygląda porządnie... ⇖ 33
Kolorowa, warstwowa i mega efektowna! Sałatka imprezowa z... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Miękkie precle dworcowe – domowy przepis inspirowany... ⇖ 49
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3742
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2329
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1672
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 932
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 899
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 845
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 796








































