Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 2
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 542
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 467
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 446
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 387
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 369
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 345
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 323
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 243
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 223
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221








































