Grzyby Shimeji
Źródło: https://rafalcook.com/2022/11/17/grzyby-shimeji/
Grzyby Shimeji – しめじ – są powszechnie stosowane w Kuchni japońskiej, od zup, gulaszu, makaronu, sałatek i misek ryżowych. Można je smażyć, piec i gotować, są świetnym sposobem na dodanie błonnika i umami do każdej potrawy. Po ugotowaniu, pieczeniu, smażeniu mają pikantny i lekko orzechowy smak i lekko słodkim. Smak umami to wynik dużego stężenia… Czytaj dalej Grzyby Shimeji Artykuł Grzyby Shimeji pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli...
Najnowsze przepisy
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 3
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 12
Chcesz, żeby pizza z domowego piekarnika miała chrupki... ⇖ 10
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 9
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 15
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 15
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 16
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 507
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 452
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 361
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 349
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 326
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 307
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 240
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 235
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 205
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 192









































