Grzyby z garam masala

Orientalne polaczenie polskich grzybow z aromatyczna przyprawa.Skladniki:1 kg lesnych grzybow100 ml octu 10%1,5 L wody1 lyzka cukru1 lyzka garam masala1 cebula1 lyzka soliPrzygotowanie: Grzyby oczyszczamy, przekladamy do osolonego wrzatku razem z cebula pokrojona na cwiartki, gotujemy 15 min. Wyjmujemy lyzka cedzakowa, przekladamy do wrzacego octu z woda, sola, cukrem i przyprawa. Cebule wy...
Najnowsze przepisy
Murzynek to ciasto, które każdy zna i raczej każdy lubi.... ⇖ 2
Prosty przepis na karkówkę, duszona na patelni. Sosik z... ⇖ 4
Przepis na pastę jajeczną z awokado, która doskonale... ⇖ 6
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 12
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące... ⇖ 9
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 9
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 58
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 58
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 62
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 48
Czasami człowiek siedzi i duma, co by tu zjeść dobrego,... ⇖ 80
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2029
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 328
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 298
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 287
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 255
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 245
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 207