Gulasz mięsny z Chorwacji – Čobanac
Źródło: https://rafalcook.com/2021/03/17/gulasz-miesny-z-chorwacji-cobanac/
Gulasz mięsny Gulasz mięsny, czyli Čobanac z Chorwacji a dokładnie z regionu Slawonii, to obowiązkowe danie dla wielbicieli mięsa. Čobanac – Gulasz miesny, a właściwie z trzech rodzajów mięsa, bo możesz wykorzystać oczywiście dowolne mięso. Ale najlepiej sprawdzają się, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina czy też dziczyzna, które możesz dobrać według własnych upodobań. Čobanac powstał na… Czytaj dalej Gulasz mięsny z Chorwacji –...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 5
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 15
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 10
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 13
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 27
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 23
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 98
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 605
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 528
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 506
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 446
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 413
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 401
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 285
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 277
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 276









































