Mamy 247238 przepisów na 595 blogach.

Wyświetlono: 659 razy

Gulasz mięsny z Chorwacji – Čobanac

Gulasz mięsny z Chorwacji – Čobanac Źródło: https://rafalcook.com/2021/03/17/gulasz-miesny-z-chorwacji-cobanac/

Gulasz mięsny Gulasz mięsny, czyli Čobanac z Chorwacji a dokładnie z regionu Slawonii, to obowiązkowe danie dla wielbicieli mięsa. Čobanac – Gulasz miesny, a właściwie z trzech rodzajów mięsa, bo możesz wykorzystać oczywiście dowolne mięso. Ale najlepiej sprawdzają się, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina czy też dziczyzna, które możesz dobrać według własnych upodobań. Čobanac powstał na… Czytaj dalej Gulasz mięsny z Chorwacji –...

Zobacz cały przepis...


Najnowsze przepisy

Świąteczne galaretki i...

Świąteczne galaretki i...

Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 2

Zobacz przepis!

Sernik pomarańczowy z...

Sernik pomarańczowy z...

Share Pinterest ... ⇖ 8

Zobacz przepis!

Naleśniki z jajek i sera

Naleśniki z jajek i sera

Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 5

Zobacz przepis!

Zakwas z czerwonych...

Zakwas z czerwonych...

Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 8

Zobacz przepis!

Błyskawiczny piernik z...

Błyskawiczny piernik z...

Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 9

Zobacz przepis!

Gofry domowe z książki...

Gofry domowe z książki...

Ostatnio wróciła do mojej kuchennej klasyki i... ⇖ 8

Zobacz przepis!

Śledzie po kaszubsku +...

Śledzie po kaszubsku +...

Śledzie po kaszubsku – najlepszy sprawdzony... ⇖ 21

Zobacz przepis!

Świąteczne deserki –...

Świąteczne deserki –...

Mam dla Was 15 cudownych przepisów na świąteczne... ⇖ 12

Zobacz przepis!

Karczek pieczony

Karczek pieczony

Pieczony karczek to klasyka polskiej kuchni – mięso jest... ⇖ 22

Zobacz przepis!

Karkówka na gości

Karkówka na gości

Przepyszna karkówka w kawałkach, którą można podać... ⇖ 44

Zobacz przepis!

Marchewkowy miodownik z...

Marchewkowy miodownik z...

Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 23

Zobacz przepis!

Śledź z żurawiną

Śledź z żurawiną

Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego... ⇖ 13

Zobacz przepis!

Wino w kuchni: jak...

Wino w kuchni: jak...

Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 15

Zobacz przepis!

Jak najlepiej...

Jak najlepiej...

W dzisiejszych czasach coraz większą wagę przykładamy... ⇖ 15

Zobacz przepis!

Przepisy z bloga

Sernik krakowski –...

Sernik krakowski –...

Sernik krakowski – tradycja zamknięta w złotej... ⇖ 13

Zobacz przepis!

Makaron alla Knur –...

Makaron alla Knur –...

Makaron alla Knur – historia, smak i moje osobiste... ⇖ 42

Zobacz przepis!

Kulki ziemniaczane –...

Kulki ziemniaczane –...

Kulki ziemniaczane – chrupiący smak, który wraca do... ⇖ 36

Zobacz przepis!

Anelletti al forno –...

Anelletti al forno –...

Anelletti al forno – sycylijska zapiekanka z... ⇖ 51

Zobacz przepis!

Rillettes z kurczaka z...

Rillettes z kurczaka z...

Rillettes z kurczaka z leśnymi grzybami –... ⇖ 41

Zobacz przepis!

Koshari – klasyczne...

Koshari – klasyczne...

Koshari – narodowe danie EgiptuPiszę ten wpis w moim... ⇖ 49

Zobacz przepis!

Molokhia – egipska...

Molokhia – egipska...

Molokhia – egipska zupa z historią faraonówKiedy po... ⇖ 60

Zobacz przepis!

Egipski obiad –...

Egipski obiad –...

Egipski obiad – moja podróż przez smaki i... ⇖ 39

Zobacz przepis!

Om Ali – tradycyjny...

Om Ali – tradycyjny...

Om Ali – historia i smak Egiptu Piszę ten wpis w... ⇖ 48

Zobacz przepis!

Sahlab – tradycyjny...

Sahlab – tradycyjny...

Sahlab – historia, smak i tradycja Egiptu Ten wpis... ⇖ 52

Zobacz przepis!

Qahwa Sadah –...

Qahwa Sadah –...

Qahwa Sadah – tradycyjna egipska kawa Kiedy po raz... ⇖ 58

Zobacz przepis!

Pecan Pie Latte –...

Pecan Pie Latte –...

Pecan Pie Latte – Cold vs Hot.  Każda kawa... ⇖ 69

Zobacz przepis!

Rogale Marcińskie –...

Rogale Marcińskie –...

Rogale Marcińskie – tradycja, smak i biały mak Z... ⇖ 71

Zobacz przepis!

Ciasto półfrancuskie...

Ciasto półfrancuskie...

Ciasto półfrancuskie drożdżowe – 81 warstw... ⇖ 76

Zobacz przepis!

Przepisy na czasie

Likier piernikowy

Likier piernikowy

Cześć! Dzisiaj robię likier piernikowy, jest idealny na... ⇖ 895

Zobacz przepis!

Piernik na jogurcie

Piernik na jogurcie

To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 561

Zobacz przepis!

Śledzie w sosie...

Śledzie w sosie...

Śledzie w sosie tatarskim to jedna z tych klasycznych,... ⇖ 487

Zobacz przepis!

Przepis na ciasto biały...

Przepis na ciasto biały...

Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 477

Zobacz przepis!

Sernik łaciaty z...

Sernik łaciaty z...

Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 475

Zobacz przepis!

Biały Michałek –...

Biały Michałek –...

Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 396

Zobacz przepis!

Pasztet do smarowania

Pasztet do smarowania

Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 375

Zobacz przepis!

PASZTECIKI DROŻDŻOWO...

PASZTECIKI DROŻDŻOWO...

Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373

Zobacz przepis!

Pasztet rybny - idealny...

Pasztet rybny - idealny...

Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 363

Zobacz przepis!

Ciasto cappuccino –...

Ciasto cappuccino –...

Kremowe ciasto cappuccino bez pieczenia – kawowe,... ⇖ 319

Zobacz przepis!

Pierożek do barszczyku

Pierożek do barszczyku

Chrupiące pierożki do barszczyku z dużą ilością... ⇖ 279

Zobacz przepis!

Tulipany do barszczyku

Tulipany do barszczyku

Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246

Zobacz przepis!

Miodownik z kakaową...

Miodownik z kakaową...

Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 235

Zobacz przepis!

Makowiec japoński –...

Makowiec japoński –...

Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234

Zobacz przepis!