Gulasz węgierski
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/04/gulasz-wegierski.html
Gulasz węgierskiWęgierski gulasz- pörkölt to mięso z cebulą, papryką, boczkiem, marchewką, pomidorami i dużą ilością przypraw. Początkowo było to danie pasterzy, stąd jego nazwa. Potem stało się narodowym specjałem Węgrów podawanym głównie na weselach. Dzisiaj znany jest na całym świecie. To bardzo smacznie przyrządzone mięso, uwielbiane szczególnie przez amatorów...
Najnowsze przepisy
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 10
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 71
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 16
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 17
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 38
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2132
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1148
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 993
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 900
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 883
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 646









































