Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 4
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 4
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 5
W sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia niezwykle ważna... ⇖ 9
Fit TIRAMISU i kulinarne show w domowej kuchni Dziś biorę... ⇖ 16
Haluszky - paluszky – kuchnia podkarpacka

Haluszky - paluszky – kuchnia podkarpacka Łemkowie to wschodniosłowiańska grupa etniczna, w Polsce zamieszkująca głównie obszar Beskidu Niskiego oraz zachodnich krańców Bieszczadów i wschodnich krańców Beskidu Sądeckiego. Podstawą wyżywienia dawnych Łemków były ziemniaki, kiszona kapusta, mąka pszenna i owsiana oraz kasza owsiana i jęczmienna. Kuchnia łemkowska jest typową...
Przepisy z bloga
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 356
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 214
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 197
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5370
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 233
Bandurjanki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: powiat... ⇖ 385
Jabczok – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krasna, gmina... ⇖ 558
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1750
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 882
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459