Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 4
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 8
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 9
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 17
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 41
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 56
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 56
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 61
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 362
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 271
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 214
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 209
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 175
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 155
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 72
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 70









































