Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 3
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 7
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 7
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 8
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 38
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 70
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 72
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 73
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 98
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1730
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1050
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 574
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 542
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































