Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 7
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 8
Ciasto Kajmakowa Rozkosz to pyszne i proste ciasto z masą... ⇖ 20
19.12.2025 Magda Ten sernik z kruszonką i żurawiną ma... ⇖ 24
Jeżeli udało Ci się wskoczyć na dietę i masz na koncie... ⇖ 15
Co roku, gdy zaczynam planować świąteczne menu, szukam... ⇖ 25
Polecamy jarzynową w nieco innej odsłonie. Wzbogaconą o... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 53
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 72
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 73
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 75
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 100
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2149
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2005
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1376
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 802
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 722
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 652
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 630
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 606









































