Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 107
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Hong Shao Rou (duszony boczek)

Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Przepisy z bloga
Wysokobiałkowy chlebek twarogowy z siemieniem lnianym i... ⇖ 48
Szybka przekąska w 10 minut czyli roladki z szynki... ⇖ 42
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw sezonowych.... ⇖ 70
Torcik lodowy z truskawkami i kremem ciasteczkowym Lotus to... ⇖ 82
Zapiekanka z cukinią i boczkiem to oryginalna wersja... ⇖ 46
Młoda kapusta pieczona z kminkiem i chilli to wyjątkowo... ⇖ 52
Risotto z zielonymi szparagami to klasyczne danie kuchni... ⇖ 69
Rabarbar świetnie łączy się z wieloma owocami, w tym z... ⇖ 79
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417