Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 1
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny... ⇖ 1
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 15
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 24
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 28
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 66
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 68
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 70
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 95
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1468
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 654
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 575
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 496
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 450
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 445
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 428
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 334









































