Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 8
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 14
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 83
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 19
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 56
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 57
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 63
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 412
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 313
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 303
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 249
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 198
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 134









































