Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 7
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 10
Pyszna, pyszna zupa i odżywcza i pożywna i idealna na... ⇖ 13
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 55
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 56
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 60
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 340
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 250
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 188
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 147
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 136
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 61
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 57
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 53








































