Hong Shao Rou (duszony boczek)

Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 16
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 166
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 67
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 57
Figi zapiekane z serem feta i boczkiem to idealny pomysł... ⇖ 120
Śliwki, zarówno w słodkich wypiekach, jak i w daniach... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204