Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 7
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 57
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 58
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 64
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 437
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 434
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 335
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 331
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 289
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 221
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 194
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 156
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 155









































