Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 4
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 14
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 18
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 11
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 63
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 67
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 67
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 92
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1168
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 629
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 526
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 473
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 428
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 427
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 413
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 310









































