Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 6
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 8
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 10
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 12
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 9
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 56
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 57
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 62
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 392
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 288
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 287
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 234
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 187
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 169
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 141
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































