Hong Shao Rou (duszony boczek)
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/hong-shao-rou-duszony-boczek/
Hong Shao Rou czyli duszony boczek (“czerwona wieprzowina”), to bardzo popularne w Chinach danie. W zależności od regionu kraju, istnieje wiele odmian tego dania i różnią się one od siebie wykorzystanymi składnikami. Podstawowe składniki tego dania są bardzo proste i są nimi: surowy boczek wraz ze skórą, cukier, olej, sos sojowy, imbir oraz wino. Boczek… The post Hong Shao Rou (duszony boczek) appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca... ⇖ 13
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 6
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 10
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 13
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 13
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 56
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 57
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 62
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 363
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 273
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 229
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 216
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 177
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 159
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 75
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































