Ile waży szklanka amarantusu eksapandowanego
Źródło: https://kasia-gotuje.pl/ile-wazy-szklanka-amarantusu-eksapandowanego/
Amarantus eksapandowany to niezwykły składnik o bogatej historii sięgającej czasów prekolumbijskich cywilizacji Ameryki. Ten puszysty, chrupiący produkt otrzymywany jest przez poddanie nasion amarantusa działaniu wysokiej temperatury, co powoduje ich „wybuchnięcie” podobne do popcornu, ale z zachowaniem cennych wartości odżywczych. Wielu szuka informacji dotyczących jego właściwej wagi w różnych miarach kuchennych, by móc precyzyjnie stosować go...
Najnowsze przepisy
Sos koperkowy do ryby to klasyka kuchni domowej, która... ⇖ 15
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 11
Proteinowe naleśniki owsiane z białkiem, toppingiem o... ⇖ 17
Ciasto Czekoladowe Bez Mąki to idealny deser dla osób,... ⇖ 19
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 1108
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 57
Ciasto leśny mech na dużą blachę to prosty sposób na... ⇖ 187
Pulpety w sosie własnym to prosty sposób na pożywny i... ⇖ 123
Pieczone Szparagi w Boczku to prosty sposób na elegancką... ⇖ 131
Gotowanie szparagów przed pieczeniem jest opcjonalne. Dla... ⇖ 143
Cześć! Dzisiaj byłam w sklepie i zobaczyłam szparagi... ⇖ 127
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 819
Gotowanie kalafiora to balansowanie między zachowaniem... ⇖ 150
Cześć! Dzisiaj robimy super szybki i smaczny obiad,mam... ⇖ 135
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1709
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1070
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 881
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 846
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 784
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 482
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 413








































