Ile waży szklanka amarantusu eksapandowanego
Źródło: https://kasia-gotuje.pl/ile-wazy-szklanka-amarantusu-eksapandowanego/
Amarantus eksapandowany to niezwykły składnik o bogatej historii sięgającej czasów prekolumbijskich cywilizacji Ameryki. Ten puszysty, chrupiący produkt otrzymywany jest przez poddanie nasion amarantusa działaniu wysokiej temperatury, co powoduje ich „wybuchnięcie” podobne do popcornu, ale z zachowaniem cennych wartości odżywczych. Wielu szuka informacji dotyczących jego właściwej wagi w różnych miarach kuchennych, by móc precyzyjnie stosować go...
Najnowsze przepisy
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 10
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 19
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 43
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 156
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 34
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 35
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 74
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 49
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 54
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 1146
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 68
Ciasto leśny mech na dużą blachę to prosty sposób na... ⇖ 199
Pulpety w sosie własnym to prosty sposób na pożywny i... ⇖ 131
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 334
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 227
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 156
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 120
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 109
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 58
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 52
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 50






































