Ile waży szklanka amarantusu eksapandowanego
Źródło: https://kasia-gotuje.pl/ile-wazy-szklanka-amarantusu-eksapandowanego/
Amarantus eksapandowany to niezwykły składnik o bogatej historii sięgającej czasów prekolumbijskich cywilizacji Ameryki. Ten puszysty, chrupiący produkt otrzymywany jest przez poddanie nasion amarantusa działaniu wysokiej temperatury, co powoduje ich „wybuchnięcie” podobne do popcornu, ale z zachowaniem cennych wartości odżywczych. Wielu szuka informacji dotyczących jego właściwej wagi w różnych miarach kuchennych, by móc precyzyjnie stosować go...
Najnowsze przepisy
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 8
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 72
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 18
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 19
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 22
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 14
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 89
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 52
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 55
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 1153
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 68
Ciasto leśny mech na dużą blachę to prosty sposób na... ⇖ 202
Pulpety w sosie własnym to prosty sposób na pożywny i... ⇖ 132
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 409
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 312
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 300
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 248
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 196
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 178
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 129








































