Ile waży szklanka amarantusu eksapandowanego
Źródło: https://kasia-gotuje.pl/ile-wazy-szklanka-amarantusu-eksapandowanego/
Amarantus eksapandowany to niezwykły składnik o bogatej historii sięgającej czasów prekolumbijskich cywilizacji Ameryki. Ten puszysty, chrupiący produkt otrzymywany jest przez poddanie nasion amarantusa działaniu wysokiej temperatury, co powoduje ich „wybuchnięcie” podobne do popcornu, ale z zachowaniem cennych wartości odżywczych. Wielu szuka informacji dotyczących jego właściwej wagi w różnych miarach kuchennych, by móc precyzyjnie stosować go...
Najnowsze przepisy
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 8
Zestaw yerba mate – idealny pomysł na prezentYerba mate... ⇖ 10
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 9
Puszysta drożdżowa babka makowa z tradycyjnego przepisu.... ⇖ 13
Chrupiące francuskie paszteciki z pieczarkami. Szybka i... ⇖ 11
Bakłażan z pomidorami i fetą to szybki, aromatyczny... ⇖ 15
Chleb orkiszowy na drożdżach W listopadzie ogród wycisza... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 1062
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 53
Ciasto leśny mech na dużą blachę to prosty sposób na... ⇖ 175
Pulpety w sosie własnym to prosty sposób na pożywny i... ⇖ 117
Pieczone Szparagi w Boczku to prosty sposób na elegancką... ⇖ 122
Gotowanie szparagów przed pieczeniem jest opcjonalne. Dla... ⇖ 135
Cześć! Dzisiaj byłam w sklepie i zobaczyłam szparagi... ⇖ 119
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 810
Gotowanie kalafiora to balansowanie między zachowaniem... ⇖ 134
Cześć! Dzisiaj robimy super szybki i smaczny obiad,mam... ⇖ 130
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 699
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 545
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 251
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 233
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 201









































