Jabłecznik migdałowy z kruszonką i pyszną masą jabłkową, pachnącą cynamonem.

Takie ciasto piekła na Boże Narodzenie nasza babcia Ksenia. Świąteczny jabłecznik, smak naszego dzieciństwa, aromatyczny, wilgotny i ten cudowny, migdałowy akcent!Składniki:Ciasto na dużą blachę( 25x35 cm):3 i 1/2 szklanki mąki250g zimnego masła1 cukier wanilinowy4 żółtka3 łyżki kwaśnej śmietany( 18 %),1/2 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniakilka kropli aromatu migdałowegoKruszonka:czubata łyżka masła2 łyżki cukru3 łyżki mąkikilka kropli...
Najnowsze przepisy
Ciasto z malinami, kremem i chrupiącą bezą – najlepszy... ⇖ 7
Do takiego bajgla można napakować na co tak naprawdę... ⇖ 11
Cześć kochani! Rok szkolny rozpoczęty, ale u nas to... ⇖ 12
Najlepsza Cukinia Faszerowana – Przepis, Który Musisz... ⇖ 22
Szybki obiad w 10 minut? Jasne - nie ma problemu! Noodles 5... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 20
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 182
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 107
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 65
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 62
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 52