Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/02/jabecznik-przekadany-kuchnia-podkarpacka.html
Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Pułanki, gmina Frysztak, powiat strzyżowski Sezon na ciasta z jabłkami trwa cały rok dzięki temu, że jabłka dobrze się sezonują. Dlatego od pokoleń królują one w lokalnej kuchnia jako jeden z najpopularniejszych składników do przekładania ciast (tuż obok białego sera, kaszy manny czy powideł). Od gatunku jabłek...
Najnowsze przepisy
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 14
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 13
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 22
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 35
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 97
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 419
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 318
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 293
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 144
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 126









































