Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/02/jabecznik-przekadany-kuchnia-podkarpacka.html
Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Pułanki, gmina Frysztak, powiat strzyżowski Sezon na ciasta z jabłkami trwa cały rok dzięki temu, że jabłka dobrze się sezonują. Dlatego od pokoleń królują one w lokalnej kuchnia jako jeden z najpopularniejszych składników do przekładania ciast (tuż obok białego sera, kaszy manny czy powideł). Od gatunku jabłek...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 53
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 18
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 21
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 98
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 422
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 377
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 321
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 311
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 270
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 184
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 161
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 147
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 132









































