Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/02/jabecznik-przekadany-kuchnia-podkarpacka.html
Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Pułanki, gmina Frysztak, powiat strzyżowski Sezon na ciasta z jabłkami trwa cały rok dzięki temu, że jabłka dobrze się sezonują. Dlatego od pokoleń królują one w lokalnej kuchnia jako jeden z najpopularniejszych składników do przekładania ciast (tuż obok białego sera, kaszy manny czy powideł). Od gatunku jabłek...
Najnowsze przepisy
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 2
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 7
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 10
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 16
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 17
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 12
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 17
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 99
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 578
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 506
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 486
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 418
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 388
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 382
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 373
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 256
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 255
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 251








































