Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/02/jabecznik-przekadany-kuchnia-podkarpacka.html
Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Pułanki, gmina Frysztak, powiat strzyżowski Sezon na ciasta z jabłkami trwa cały rok dzięki temu, że jabłka dobrze się sezonują. Dlatego od pokoleń królują one w lokalnej kuchnia jako jeden z najpopularniejszych składników do przekładania ciast (tuż obok białego sera, kaszy manny czy powideł). Od gatunku jabłek...
Najnowsze przepisy
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 16
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 20
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 36
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1671
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 892
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 591
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 567
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 527
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440








































