Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/02/jabecznik-przekadany-kuchnia-podkarpacka.html
Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Pułanki, gmina Frysztak, powiat strzyżowski Sezon na ciasta z jabłkami trwa cały rok dzięki temu, że jabłka dobrze się sezonują. Dlatego od pokoleń królują one w lokalnej kuchnia jako jeden z najpopularniejszych składników do przekładania ciast (tuż obok białego sera, kaszy manny czy powideł). Od gatunku jabłek...
Najnowsze przepisy
Cześć! Dzisiaj pieczemy puszyste pierniczki z polewą... ⇖ 3
Dziś kolejny przepis z wielu na diecie keto. Placki są... ⇖ 9
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 19
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 19
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 30
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 103
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 611
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 553
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 535
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 514
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 456
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 417
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 417
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 409
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 290
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 283








































