Najnowsze przepisy
Szybkie do zrobienia, z podstawowych składników,na szybki... ⇖ 4
Ten przepis na zawijany chleb z przecierem pomidorowym i... ⇖ 7
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami... ⇖ 13
Jabłecznik z Podkarpacia
Tradycyjny jabłecznikTen przepis na tradycyjną szarlotkę z okolic Dukli znalazłam z folderze z przepisami z Beskidu Dukielskiego i lekko go zmodyfikowałam. Ciasto jest pyszne i łatwe w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z jabłkami starych odmian na przykład antonówkami, zebranymi z dziko rosnącej starej jabłoni. Ta porcja będzie idealna na blachę o wymiarach 20 x 30 cm.
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 92
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 242
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 360
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 362
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 430