Jabłecznik
Źródło: https://mistrzowskiegotowanie.blogspot.com/2017/07/jabecznik.html
CIASTO:• 200g margaryny• 1/2 szkl. cukru• 1 cukier waniliowy• 1 jajko• 3 lyzki smietany• 2 lyzeczki proszku do pieczenia• 400 g makiMargaryne zmiksowac z cukrami i jajkiem na jednolita, puszysta mase, dodac reszte skladnikow i zagniesc ciasto (w razie potrzeby podsypac maka), ciasto podzielic na dwie czesci : 1/4 i 3/4.JABŁKA:• 10szt. jablek• sok z 1/2 cytryny• lyzka cynamonu
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 13
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 15
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Mało kto wie ale najstarsza polska pizzeria działa w... ⇖ 238
Składniki :3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszekCiasto:150... ⇖ 834
Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje... ⇖ 864
Składniki :250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna7... ⇖ 879
Składniki460 g mąki pszennej1 średnie jajko1 łyżeczka... ⇖ 1159
Składniki10 g drożdży suchych (dodajemy bezpośrednio do... ⇖ 28044
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 74
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51








































