Jabłka na szarlotkę

Jabłka obrodziły.Pora więc pomyśleć o przygotowaniu małych zapasów na zimę.Proponujemy jabłka do naleśników i ciast a szczególnie do szarlotki.Aby szarlotka była zwarta i miała bursztynowy kolor, jabłka powinny być niedojrzałe.-ok. 5 kg jabłek ( kwaśnych i twardych)-1 kg cukru Jabłka obieramy, tarkujemy na grubych oczkach, zasypujemy cukrem,...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 15
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 25
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 20
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 15
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 108
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 270
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 398
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2113
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 324
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 274