Jabłka w płaszczykach

Korzystamy z tego, że jabłka obrodziły, więc zrobimy je tym razem w płaszczykach.Wybieramy 15-20 średnich jabłek, najlepiej słodkich i twardych. Obieramy i wydrążamy gniazda nasienne. Aby jabłka zachowały jędrność i nie puszczały soku, w trakcie pieczenia musimy jeugotować w syropie:-gotujemy 3 szklanki wody z 2 szklankami cukru-kiedy syrop...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 0
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 8
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 14
Szukasz inspiracji na smaczne przekąski na przyjęcie lub... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 105
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 266
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 397
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1979
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 279
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 235
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199