Jacuś
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/jacus/
Ciasto z dzisiejszego przepisu, to przekładaniec, który znalazłam w przepisach od babci. Nie muszę polecać, bo wszystkie „stare” receptury są unikalne i mają wyjątkowy smak. „Jacuś”, bo taka nazwa tego wypieku, pochodzi od batonika, który obecnie nie jest dostępny. Był o smaku czekoladowo-pomarańczowym, który idealnie przełamywał… Artykuł Jacuś pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 9
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 22
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 23
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 23
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 588
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 515
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 494
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 425
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 400
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 397
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 391
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 262
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 257









































