Jacuś
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/jacus/
Ciasto z dzisiejszego przepisu, to przekładaniec, który znalazłam w przepisach od babci. Nie muszę polecać, bo wszystkie „stare” receptury są unikalne i mają wyjątkowy smak. „Jacuś”, bo taka nazwa tego wypieku, pochodzi od batonika, który obecnie nie jest dostępny. Był o smaku czekoladowo-pomarańczowym, który idealnie przełamywał… Artykuł Jacuś pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 16
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 33
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 29
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 24
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 361
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 269
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 214
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 203
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 173
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 154
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 72
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 70









































