Jacuś
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/jacus/
Ciasto z dzisiejszego przepisu, to przekładaniec, który znalazłam w przepisach od babci. Nie muszę polecać, bo wszystkie „stare” receptury są unikalne i mają wyjątkowy smak. „Jacuś”, bo taka nazwa tego wypieku, pochodzi od batonika, który obecnie nie jest dostępny. Był o smaku czekoladowo-pomarańczowym, który idealnie przełamywał… Artykuł Jacuś pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Sos winegret to klasyk kuchni francuskiej, który trafił... ⇖ 14
Fit Błyskawiczny Chlebek Naan(*SERIA FIT*)Chlebki naan od... ⇖ 18
Fit Curry z Ciecierzycy(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 14
Fit Lody Pistacjowe(Ninja Creami NC300EU)Lody pistacjowe od... ⇖ 14
Domowe Mleko PistacjoweTo mleko pistacjowe ma w sobie coś... ⇖ 18
Dlaczego Warto Chrupać Orzechy Włoskie, czyli naturalny... ⇖ 18
Delikatny biszkopt z makiem, lekko kwaskowe wiśnie w... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Szybciutkie paszteciki garmażeryjne, bez czekania, aż... ⇖ 146
Miękkie, miodowe blaty, delikatny krem z mleka w proszku i... ⇖ 36
Co powiesz na krokiety z twarogiem na słodko? To przepis,... ⇖ 35
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 33
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 33
Rolada jabłkowa – prosty i pyszny deser, który zawsze... ⇖ 30









































