Jacuś
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/jacus/
Ciasto z dzisiejszego przepisu, to przekładaniec, który znalazłam w przepisach od babci. Nie muszę polecać, bo wszystkie „stare” receptury są unikalne i mają wyjątkowy smak. „Jacuś”, bo taka nazwa tego wypieku, pochodzi od batonika, który obecnie nie jest dostępny. Był o smaku czekoladowo-pomarańczowym, który idealnie przełamywał… Artykuł Jacuś pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 10
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 19
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 13
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 12
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1220
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 633
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 550
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 531
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 477
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 437
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 431
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 419
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 315









































