Jacuś
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/jacus/
Ciasto z dzisiejszego przepisu, to przekładaniec, który znalazłam w przepisach od babci. Nie muszę polecać, bo wszystkie „stare” receptury są unikalne i mają wyjątkowy smak. „Jacuś”, bo taka nazwa tego wypieku, pochodzi od batonika, który obecnie nie jest dostępny. Był o smaku czekoladowo-pomarańczowym, który idealnie przełamywał… Artykuł Jacuś pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 11
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 29
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 123
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 26
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 23
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 23
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 326
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 208
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 122
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 106
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 76
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 54
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 46
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 45








































