Jacuś
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/jacus/
Ciasto z dzisiejszego przepisu, to przekładaniec, który znalazłam w przepisach od babci. Nie muszę polecać, bo wszystkie „stare” receptury są unikalne i mają wyjątkowy smak. „Jacuś”, bo taka nazwa tego wypieku, pochodzi od batonika, który obecnie nie jest dostępny. Był o smaku czekoladowo-pomarańczowym, który idealnie przełamywał… Artykuł Jacuś pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 10
Przepis na wyjątkowe mini deserki na Boże Narodzenie!... ⇖ 7
Latem 2011 roku, podczas podróży przez stany północnego... ⇖ 10
Te babeczki pachną świętami jeszcze zanim wyjmiesz je z... ⇖ 16
Ta sałatka to klasyk na świątecznym stole, ale sprawdza... ⇖ 15
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 18
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami... ⇖ 26
Mięciutkie Paluchy Pizzowe z Ciasta na Mini Burgery –... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 534
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 462
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 413
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 381
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 365
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 330
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 315
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 220
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 216









































