Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 92
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Jagodzianki z kruszonką

Czas jagód i czas na jagodzianki. Składniki:-60 dkg mąki tortowej-5 dkg drożdży-300 ml mleka-3 żółtka i jedno całe jajko-6 dkg masła-5 łyżek cukru-szczypta soli-aromat-40 dkg jagód-3 łyżki dżemu, np. agrestowego Na kruszonkę:-10 dkg mąki-5 dkg cukru-5-7 dkg masłaDrożdże mieszamy z łyżką cukru, dodajemy 100 ml ciepłego mleka,4 łyżki mąki,...
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 78
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 236
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 363
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417