Najnowsze przepisy
Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym wierzchem i spodem... ⇖ 86
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 36
Energetyczne kulki mocy Dzień dobry! Dzisiaj chciałam... ⇖ 41
Jajka po Piemoncku
Jajka po piemoncku i Umberto Eco. Tak, tak mój drogi czytelniku, to nie jest Shakshuka, tylko danie typowe dla południa Włoch, a w szczególności dla Piemontu. Umberto Eco, pewnie zastanawiasz się mój drogi czytelniku, co ma wspólnego z tymi jajami… Dojdziemy i do tego. Jajka po Piemoncku Na początek wyjaśnij etymologie nazwiska Umberto, czyli ECO,… Czytaj dalej Jajka po Piemoncku Artykuł Jajka po Piemoncku pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli masz...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 29
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 55
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 31
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 63
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 33
Pasta Sugo di Carne z Molise — Historia i Pochodzenie.... ⇖ 37
Pasta con zucchine e pancetta to danie, które zachwyca... ⇖ 40