Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 12
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 16
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 13
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 753
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 465
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 393
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 444
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 402
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 304
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 295
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 243
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 192
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 172
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 154
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 125









































