Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 3
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 13
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 763
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 467
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 397
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 445
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 456
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 340
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 339
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 298
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 198
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 172
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 170
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































