Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 7
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 7
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 23
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 24
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 24
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 24
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 778
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 484
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 412
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 452
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1623
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 665
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 558
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 513
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 463
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 436
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 412









































