Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 2
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 4
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 17
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 18
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 40
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 787
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 494
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 418
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 456
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1963
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1783
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1351
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 788
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 716
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 637
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 627
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 596
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 512









































