Jak gotować bób?

Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 4
Ah, the holiday season! There’s nothing quite like... ⇖ 9
Oh, let me tell you about the pure joy of making churros at... ⇖ 12
Oh, let me tell you about *lasagna*! This classic Italian... ⇖ 9
Oh, strawberry shortcake—where do I even begin? This... ⇖ 9
Witam Kochani! Polecam pyszne ciacho najlepsze w sezonie na... ⇖ 11
Murzynek to ciasto, które każdy zna i raczej każdy lubi.... ⇖ 16
Prosty przepis na karkówkę, duszona na patelni. Sosik z... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 648
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 374
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 324
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 397
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2042
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 332
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 304
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 290
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 259
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 255
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 209