Jak gotować bób?
		Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
		Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 7
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 6
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 19
Chrupiąca, różowa i pełna smaku – marynowana czerwona... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 691
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 405
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 355
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 417
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 58
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 46









































