Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 1
Prosta sałatka z kurczakiem, kuskusem perłowym, jajkiem,... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 731
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 440
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 380
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 436
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1474
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1047
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 873
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 771
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 396









































