Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 14
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 9
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 16
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 35
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 785
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 491
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 415
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 453
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1802
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1171
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 651
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 487
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 462









































