Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Sałatka z pieczonych buraków i rukoli to jedna z tych, do... ⇖ 5
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 5
Domowe pierniczki – chrupiące po upieczeniu, miękkie i... ⇖ 7
Tradycyjna szarlotka to jedno z najbardziej klasycznych... ⇖ 12
Fit Dyniowe Kluseczki ze Szpinakiem i Brokułami(*SERIA... ⇖ 22
Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami wręcz... ⇖ 17
Fit Wysokobiałkowa Babka Czekoladowa(*SERIA FIT*)Ta fit... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 716
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 427
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 375
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 427
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 788
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 659
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 656
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 399
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 317
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 302









































