Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 4
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 5
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 8
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 6
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 12
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 11
Szukasz przepisów na roślinne zupy? Mam dla Ciebie aż 12... ⇖ 9
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 739
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 449
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 381
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 439
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2027
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 959
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 876
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 847
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 529









































