Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 3
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 9
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 16
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 20
To bardzo prosty przepis na pyszne ciasto bez dodatku cukru... ⇖ 12
Gwiazdki z ciasta francuskiego to pyszna i efektowna... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 807
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 511
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 438
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 470
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3774
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2339
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1679
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 940
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 909
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 851
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805









































