Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 16
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 9
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 12
...kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i... ⇖ 20
Pierniczki miękkie i pulchne Dzisiaj prosty przepis na... ⇖ 18
Ostatnio dorwałam w sklepie 450 gramowe opakowanie sera na... ⇖ 27
Śledzie w occie – klasyk kuchni polskiej i świetna baza... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 714
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 423
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 373
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 425
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 760
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 631
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 358
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 301
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 285









































