Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 14
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 8
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 16
Ciasto Kajmakowa Rozkosz to pyszne i proste ciasto z masą... ⇖ 22
19.12.2025 Magda Ten sernik z kruszonką i żurawiną ma... ⇖ 25
Jeżeli udało Ci się wskoczyć na dietę i masz na koncie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 790
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 498
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 421
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 458
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2227
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2011
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1382
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 805
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 724
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 630
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 610









































