Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 7
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 8
Kremowy, jednogarnkowy strogonow z indyka – aromatyczne... ⇖ 14
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 15
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 724
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 431
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 377
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 431
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 740
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 678
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 318









































