Jak gotować bób?
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/jak-gotowac-bob/
Jak skutecznie gotować bób, żeby był miękki, nie powodował wzdęć i nie był gorzki, a podczas gotowania nie śmierdział? I jak jeść bób – ze skórką, czy bez? Idealne gotowanie bobu świeżego polega nie tylko na prostej obróbce termicznej, tradycyjnie w garnku z wodą lub na parze, ale też na usunięciu zewnętrznej skórki i odsłonięciu jego pięknych, jasnozielonych nasion. Bób jest tak delikatny i kremowy, że zignorowanie tej galaretowatej skórki, która telepie...
Najnowsze przepisy
Zupa rybna z łososiem i krewetkami pachnie fenkułem,... ⇖ 6
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki... ⇖ 8
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 7
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 24
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 39
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 791
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 499
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 421
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 459
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2533
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2069
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1411
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 830
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 735
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 662
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































