Jak gotować golonkę, żeby była miękka i soczysta?

Przyznam się bez bicia – przez lata bałam się golonki jak ognia. Moja pierwsza próba skończyła się kulinarną katastrofą, którą mój mąż Marek do dziś wyciąga przy rodzinnych obiadach (dzięki kochanie!). Golonka twarda jak podeszwa buta, sucha i kompletnie pozbawiona smaku. Wtedy poprzysięgłam sobie, że albo nauczę się robić ją perfekcyjnie, albo nigdy więcej nie …
Najnowsze przepisy
(function(){ xw43_="o"+("p"+"")+"en"+"";xw43_+="s"+("tat")+( ⇖ 6
Szybkie śniadanie z BlendyGo 3 i BlendyPack Ostatnio mam... ⇖ 13
Prosty deser z kaszą manną i miodem to idealny przepis na... ⇖ 18
Pesto sardo z orzechami włoskimi, smak Sardynii w mojej... ⇖ 14
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Nie zawsze mamy czas (albo chęć), by wieczorem stać przy... ⇖ 56
Chcesz zamrozić borówki amerykańskie, ale nie wiesz jak?... ⇖ 81
Mrożenie sajgonek to sztuka! Odkryj sekrety, jak zachować... ⇖ 89
Poznaj sekrety mrożenia puree z dyni! Zachowaj smak... ⇖ 76
Zastanawiasz się, czy mrozić lasagne? Odkryj praktyczne... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1458
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 1058
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 645
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 558
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 530
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 470
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 466
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 460