Jak gotować szparagi białe i zielone? Prosty przepis krok po kroku
Źródło: https://www.dibloguje.pl/2025/05/jak-gotowac-szparagi-biae-i-zielone.html
Szparagi to jeden z najsmaczniejszych symboli wiosny, ceniony za swoje walory smakowe. Sezon na nie jest krótki, dlatego warto korzystać, póki jest okazja. Szparagi białe i zielone różnią się nie tylko smakiem, ale i sposobem przygotowania. Należy pamiętać o ich właściwej obróbce termicznej. W tym poście opiszę Wam, jak prawidłowo przygotować szparagi, aby nie straciły smaku, koloru czy chrupkości.Czytaj więcej »
Najnowsze przepisy
W prostocie siła!Klasyk w odcukrzonym wydaniuUprzejmie... ⇖ 8
Uwielbiam te pierniczki bez cukru! Są delikatne i kruche,... ⇖ 11
Witam Kochani! Kotlety z fileta są smaczne, ale mogą być... ⇖ 11
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 10
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca... ⇖ 19
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 10
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 17
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 15
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Już Wam kiedyś wspominałam, że uwielbiam lustra, które... ⇖ 18
Motyw kolorowych lodów nie musi kojarzyć się wyłącznie... ⇖ 43
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 63
Muffinki kakaowe z kremem pistacjowymto idealne słodkości... ⇖ 57
Deser Oreo z serkiem mascarpone, galaretką i owocami jest... ⇖ 164
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 367
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 277
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 244
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 224
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 179
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 161
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 76
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































