Jak gotować szparagi białe i zielone? Prosty przepis krok po kroku
Źródło: https://www.dibloguje.pl/2025/05/jak-gotowac-szparagi-biae-i-zielone.html
Szparagi to jeden z najsmaczniejszych symboli wiosny, ceniony za swoje walory smakowe. Sezon na nie jest krótki, dlatego warto korzystać, póki jest okazja. Szparagi białe i zielone różnią się nie tylko smakiem, ale i sposobem przygotowania. Należy pamiętać o ich właściwej obróbce termicznej. W tym poście opiszę Wam, jak prawidłowo przygotować szparagi, aby nie straciły smaku, koloru czy chrupkości.Czytaj więcej »
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 1
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 23
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 28
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Już Wam kiedyś wspominałam, że uwielbiam lustra, które... ⇖ 25
Motyw kolorowych lodów nie musi kojarzyć się wyłącznie... ⇖ 54
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 70
Muffinki kakaowe z kremem pistacjowymto idealne słodkości... ⇖ 69
Trochę mi smutno, że wakacje dobiegają końca. Mimo że... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1890
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1288
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 758
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 708
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 614
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 580
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 482









































