Jak gotować szparagi białe i zielone? Prosty przepis krok po kroku
Źródło: https://www.dibloguje.pl/2025/05/jak-gotowac-szparagi-biae-i-zielone.html
Szparagi to jeden z najsmaczniejszych symboli wiosny, ceniony za swoje walory smakowe. Sezon na nie jest krótki, dlatego warto korzystać, póki jest okazja. Szparagi białe i zielone różnią się nie tylko smakiem, ale i sposobem przygotowania. Należy pamiętać o ich właściwej obróbce termicznej. W tym poście opiszę Wam, jak prawidłowo przygotować szparagi, aby nie straciły smaku, koloru czy chrupkości.Czytaj więcej »
Najnowsze przepisy
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 6
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 6
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 15
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 20
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 15
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 19
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Już Wam kiedyś wspominałam, że uwielbiam lustra, które... ⇖ 14
Motyw kolorowych lodów nie musi kojarzyć się wyłącznie... ⇖ 42
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 62
Muffinki kakaowe z kremem pistacjowymto idealne słodkości... ⇖ 56
Deser Oreo z serkiem mascarpone, galaretką i owocami jest... ⇖ 162
Przepisy na czasie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 51
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 50
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 45
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 39
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 35
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 33
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32









































