Jak gotować szparagi białe i zielone? Prosty przepis krok po kroku

Szparagi to jeden z najsmaczniejszych symboli wiosny, ceniony za swoje walory smakowe. Sezon na nie jest krótki, dlatego warto korzystać, póki jest okazja. Szparagi białe i zielone różnią się nie tylko smakiem, ale i sposobem przygotowania. Należy pamiętać o ich właściwej obróbce termicznej. W tym poście opiszę Wam, jak prawidłowo przygotować szparagi, aby nie straciły smaku, koloru czy chrupkości.Czytaj więcej »
Najnowsze przepisy
Thanksgiving is truly one of my favorite times of the year!... ⇖ 3
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 4
Oh, let me tell you, there’s something just magical about... ⇖ 10
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 9
There’s just something about *cute Thanksgiving cupcakes*... ⇖ 13
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Motyw kolorowych lodów nie musi kojarzyć się wyłącznie... ⇖ 3
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 42
Muffinki kakaowe z kremem pistacjowymto idealne słodkości... ⇖ 22
Deser Oreo z serkiem mascarpone, galaretką i owocami jest... ⇖ 142
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 839
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 390
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 366
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 351
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 286