Jak gotować szparagi białe i zielone? Prosty przepis krok po kroku
Źródło: https://www.dibloguje.pl/2025/05/jak-gotowac-szparagi-biae-i-zielone.html
Szparagi to jeden z najsmaczniejszych symboli wiosny, ceniony za swoje walory smakowe. Sezon na nie jest krótki, dlatego warto korzystać, póki jest okazja. Szparagi białe i zielone różnią się nie tylko smakiem, ale i sposobem przygotowania. Należy pamiętać o ich właściwej obróbce termicznej. W tym poście opiszę Wam, jak prawidłowo przygotować szparagi, aby nie straciły smaku, koloru czy chrupkości.Czytaj więcej »
Najnowsze przepisy
Rolada serowo-szpinakowa z łososiem to idealna propozycja... ⇖ 3
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek,... ⇖ 16
Ciasto Prince Polo to propozycja dla tych, którzy lubią... ⇖ 25
200 g serka wiejskiego2 małe łyżki cukruokoło 4 łyżki... ⇖ 21
Muffiny piernikowe z kremem to prosty, a jednocześnie... ⇖ 22
Pieczony w całości łosoś to łatwy i szybki przepis na... ⇖ 15
Zupa anatolijska (4 łyżki zupy)Ostatnio, przeglądając... ⇖ 15
Ten pyszny drożdżowiec czas upiec na święta. Ona jest... ⇖ 15
Zdrowe i bardzo pożywne, sycące śniadanie? To tylko... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Już Wam kiedyś wspominałam, że uwielbiam lustra, które... ⇖ 31
Motyw kolorowych lodów nie musi kojarzyć się wyłącznie... ⇖ 62
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 78
Muffinki kakaowe z kremem pistacjowymto idealne słodkości... ⇖ 76
Trochę mi smutno, że wakacje dobiegają końca. Mimo że... ⇖ 110
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3213
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2188
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1550
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 865
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 789
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 730
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 721
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 671









































