Jak łatwiej zdjąć skórkę z ugotowanych buraków ćwikłowych.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/10/jak-atwiej-zdjac-skorke-z-ugotowanych.html
Ugotowane buraki ćwikłowe zaraz po odcedzeniu przelewamy zimną wodą ( najlepiej zrobić to na cedzaku lub sitku ), wówczas z łatwością zdejmiemy z nich skórkę. Warto pamiętać, aby podczas obierania i krojenia buraków założyć na ręce gumowe rękawiczki, ponieważ buraki mocno barwią ręce na czerwono. Pozdrawiam !
Najnowsze przepisy
Rolada serowo-szpinakowa z łososiem to idealna propozycja... ⇖ 25
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek,... ⇖ 32
Ciasto Prince Polo to propozycja dla tych, którzy lubią... ⇖ 32
200 g serka wiejskiego2 małe łyżki cukruokoło 4 łyżki... ⇖ 23
Muffiny piernikowe z kremem to prosty, a jednocześnie... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 45
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 135
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 233
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 245
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 247
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3247
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2195
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1563
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 869
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 799
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 768
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 733
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 729









































