Jak łatwiej zdjąć skórkę z ugotowanych buraków ćwikłowych.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/10/jak-atwiej-zdjac-skorke-z-ugotowanych.html
Ugotowane buraki ćwikłowe zaraz po odcedzeniu przelewamy zimną wodą ( najlepiej zrobić to na cedzaku lub sitku ), wówczas z łatwością zdejmiemy z nich skórkę. Warto pamiętać, aby podczas obierania i krojenia buraków założyć na ręce gumowe rękawiczki, ponieważ buraki mocno barwią ręce na czerwono. Pozdrawiam !
Najnowsze przepisy
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 6
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 7
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 18
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 20
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 13
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 12
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 123
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 219
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 233
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 238
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1179
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 629
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 527
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 473
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 430
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 427
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 414
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 310








































