Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 14
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 51
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 37
Szybkie do zrobienia, z podstawowych składników,na szybki... ⇖ 31
Jak łatwiej zdjąć skórkę z ugotowanych buraków ćwikłowych.
Ugotowane buraki ćwikłowe zaraz po odcedzeniu przelewamy zimną wodą ( najlepiej zrobić to na cedzaku lub sitku ), wówczas z łatwością zdejmiemy z nich skórkę. Warto pamiętać, aby podczas obierania i krojenia buraków założyć na ręce gumowe rękawiczki, ponieważ buraki mocno barwią ręce na czerwono. Pozdrawiam !
Przepisy z bloga
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 50
Składniki na 2 zajączki :1 kg karkówki wieprzowej1 kg... ⇖ 94
Składniki :około 70 dkg buraków ćwikłowych3 l wody2... ⇖ 76