Jak łatwiej zdjąć skórkę z ugotowanych buraków ćwikłowych.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/10/jak-atwiej-zdjac-skorke-z-ugotowanych.html
Ugotowane buraki ćwikłowe zaraz po odcedzeniu przelewamy zimną wodą ( najlepiej zrobić to na cedzaku lub sitku ), wówczas z łatwością zdejmiemy z nich skórkę. Warto pamiętać, aby podczas obierania i krojenia buraków założyć na ręce gumowe rękawiczki, ponieważ buraki mocno barwią ręce na czerwono. Pozdrawiam !
Najnowsze przepisy
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 7
Czasami każdy z nas potrzebuje sobie osłodzić odrobinę... ⇖ 7
Przepis na pyszne ciasto Makowy Ananasek to połączenie... ⇖ 14
Lubisz sałatki z kurczakiem? W takim razie istnieje duża... ⇖ 18
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 23
W pracowity wtorek, kiedy wróciłem do domu zmęczony po... ⇖ 21
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 115
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 213
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 229
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 234
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 245
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2149
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1152
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 906
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 893
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 663









































