Jak świadomie komponować posiłki – zasady bilansowania białków, tłuszczów i węglowodanów
Źródło: https://www.blendman.pl/jak-swiadomie-komponowac-posilki-zasady-bilansowania-bialkow-tluszczow-i-weglowodanow/
Odpowiednie proporcje białek, tłuszczów i węglowodanów to podstawa zdrowej diety, ale nie musisz liczyć każdej kalorii, by je osiągnąć. Dzięki kilku prostym zasadom nauczysz się świadomie komponować posiłki, by cieszyć się energią przez cały dzień. Podstawy bilansowania makroskładników w diecie Zroz...
Najnowsze przepisy
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 4
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 16
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 25
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 31
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 29
Wiesz, dlaczego jedna kawa smakuje jak czekolada, a inna... ⇖ 37
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 41
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 43
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 49
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 54
Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez kubka mocnej,... ⇖ 50
Grudzień ma w sobie niepowtarzalną magię, która narasta... ⇖ 49
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 517
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 428
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 399
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 393
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 273
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260








































