Jak ubić pianę z białek,aby była sztywna.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2014/06/jak-ubic-piane-z-biaekaby-bya-sztywna.html
Aby piana z bialek byla sztywna i nie rozlewala sie nam, nalezy pod sam koniec ubijania dodac szczypte soli, kilka kropel octu lub odrobine kwasku cytrynowego. Nastepnie ubijamy jeszcze chwile ,...
Najnowsze przepisy
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 23
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 35
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 41
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 129
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 228
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 242
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 245
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2508
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2059
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1409
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 823
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 661
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































