Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Źródło: http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2015/12/jak-zrobic-rozczyn-zaczyn-ze-swiezych.html
Dobrze przygotowany rozczyn stanowi gwarancje ladnie wyrosnietego i pulchnego ciasta drozdzowego. Aby taki uzyskac, drozdze powinny byc jak najswiezsze. Skladniki25 g swiezych drozdzy (1/4 standardowe...
Najnowsze przepisy
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 0
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 10
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 17
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 26
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 35
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 13
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 80
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 60
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 62
Sałatka z fetą pomidorem i ogórkiemTa sałatka z serem... ⇖ 77
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 600
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 523
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 499
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 433
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 277
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 267
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 266









































