Jak zrobić tradycyjną bruschettę? Przepis prosto z Włoch!
Źródło: https://www.opowiastka.com/kulinaria/jak-zrobic-tradycyjna-bruschette/
Bruschetta to klasyczna wloska przystawka, a glownymi jej skladnikami jest bulka ciabatta, pomidory, bazylia, czosnek oraz oliwa z oliwek. Przekaska idealna na roznego rodzaju imprezy, sniadanie, podwieczorek czy kolacje. Bardzo latwa w przygotowaniu, zajmujaca doslownie 10 minut! Kilka slow historii… Prawdziwe poczatki bruschetty gina w mglach czasu: nie ma pewnych informacji, z wyjatkiem n...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 21
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 26
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 25
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 29
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Brokuł, znany również jako kapusta różyczkowa, jest... ⇖ 349
Zupa krem z dyni to klasyczne danie, które idealnie nadaje... ⇖ 377
Krewetki z makaronem i parmezanem to pyszne danie, które... ⇖ 372
Szaszłyki to popularne danie grillowe pochodzące z kuchni... ⇖ 402
Makaroniki to słodkie, kolorowe i delikatne ciasteczka z... ⇖ 375
Kurczak z piekarnika z pomidorkami to smaczne i zdrowe... ⇖ 490
Racuchy z jabłkiem to przysmak, który już od wieków... ⇖ 454
Bulion rybny to smakowita podstawa do wielu dań, które... ⇖ 363
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3128
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2176
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1517
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 726
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 712
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 700
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 663









































