Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 11
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 17
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 43
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 37
Japońskie Mleczne Bułeczki - Bardzo Puszyste I Mięciutkie
Buleczki wychodza bardzo puszyste i mieciutkie, a wszystko to dzieki Tangzhong, metodzie pieczenia spopularyzowanej przez japonskich piekarzy.Metoda ta polega na utworzeniu takiej zasmazki z mleka, wody i maki lub z samego mleka i maki lub z samej wody i maki, a nastepnie wystudzenie jej i dodania do skladnikow na ciasto.Pieczywo czy slodkie wypieki przygotowane w ten sposob zachowuja dluzej swiez...
Przepisy z bloga
Witajcie po przerwie Wielkanocnej :)Dawno nie było ciasta... ⇖ 33
Dla mnie idealny chlebek gdy nie ma w domu pieczywa, a do... ⇖ 75
Jak weekend to pora na ciasto, które jest nie tylko... ⇖ 98