Japońskie pierożki Gyoza

Pierożki Gyoza wywodzą się z tradycyjnej kuchni chińskiej, wyglądem przypominają tradycyjne polskie pierożki , jednak pomimo wielu cech wspólnych różnią się od naszych. Mięsne nadzienie z warzywami i grzybami shitake , soczyste w środku i chrupkie dzięki obsmażeniu surowego ciasta na patelni. Idealne na przystawkę z domowym dipem czy sosem słodko kwaśnym, choć są tak...
Najnowsze przepisy
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 6
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 14
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 7
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 18
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 14
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 19
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 11
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Są takie dania które zje się raz, a potem przez lata... ⇖ 47
Słodkie, puchate z migdałowym nadzieniem w połączeniu... ⇖ 184
Makaroniki to lada wyzwanie, nie jest to łatwy wypiek i... ⇖ 238
Lekka, chrupiąca z piankowym wnętrzem, leciutkim jak... ⇖ 286
Smak dzieciństwa. Tak! Pamiętam czasy gdy jako mała... ⇖ 358
Obłędny deser!Idealny na letnie dni. Kruchy kakaowy spód... ⇖ 314
Jedna z pyszniejszych rolad lekkich jak chmurka która nie... ⇖ 390
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 763
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 301
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 253
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 184
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 183