Japońskie pierożki Gyoza
Źródło: https://waniliaikardamon.blogspot.com/2024/01/japonskie-pierozki-gyoza.html
Pierożki Gyoza wywodzą się z tradycyjnej kuchni chińskiej, wyglądem przypominają tradycyjne polskie pierożki , jednak pomimo wielu cech wspólnych różnią się od naszych. Mięsne nadzienie z warzywami i grzybami shitake , soczyste w środku i chrupkie dzięki obsmażeniu surowego ciasta na patelni. Idealne na przystawkę z domowym dipem czy sosem słodko kwaśnym, choć są tak...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 6
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 7
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 10
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 21
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 16
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Są takie dania które zje się raz, a potem przez lata... ⇖ 69
Słodkie, puchate z migdałowym nadzieniem w połączeniu... ⇖ 199
Makaroniki to lada wyzwanie, nie jest to łatwy wypiek i... ⇖ 255
Lekka, chrupiąca z piankowym wnętrzem, leciutkim jak... ⇖ 306
Smak dzieciństwa. Tak! Pamiętam czasy gdy jako mała... ⇖ 371
Obłędny deser!Idealny na letnie dni. Kruchy kakaowy spód... ⇖ 328
Jedna z pyszniejszych rolad lekkich jak chmurka która nie... ⇖ 413
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 74
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 72
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































