Jesienna sałatka z pieczonym topinamburem i orzechowym vinegretem

Po kuchennym blacie w lekko mglistych promieniach jesiennego slonca tocza sie sennie niezgrabne bulwy.Niektore brunatne, inne zoltawe i fioletowo-rozowe, wszystkie o delikatnie orzechowym posmaku i bogatej historii.Przybyly do Europy z Ameryki Polnocnej, gdzie byly hodowane i jadane przez rdzennych Indian, ktorzy upatrywali w roslinie zyciodajnej energii, a czasem traktowali ja nawet jako antidotu...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 9
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 72
Myślałam, że wszystko zajmie mniej czasu i wrócę na... ⇖ 71
Kochani, donoszę, że po deszczowych dniach wygrzewałam... ⇖ 133
Za oknem jedna z najdłuższych pochmurnych i zimnych... ⇖ 135
W zeszłym sezonie wielkanocnym wypróbowałam sposób na... ⇖ 138
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204