Jestem slow, jestem food. Jestem slow food … czyli sałatka z soczewicy i pieczonych warzyw z orzechami.
Źródło: https://sekretymaleiduze.blogspot.com/2015/02/jestem-slow-jestem-food-jestem-slow.html
Jeszcze w styczniu bedac na pierwszym, tegorocznym spotkaniu Lubelskiego Convivium Slow Food w Zielonym Talerzyku w Lublinie mialam okazje wysluchac ciekawej prelekcji p. Zofii Kijek na temat ro...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 3
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 8
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 44
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 46
Vege bigos z młodej kapustyBigos kojarzy się zazwyczaj z... ⇖ 128
Latem najprostsze przepisy smakują najlepiej.Pamiętacie... ⇖ 110
Domowy napój drożdżowy – naturalna kuracja na włosy,... ⇖ 141
PULPETY DROBIOWE W KOPERKOWYM SOSIE Dziś w mojej kuchni... ⇖ 150
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 233









































