Kalmary w cieście kukurydziano- pszennym

Super przekaska z krajow Morza Środziemnego. Jest bardzo latwa w przygotowaniu, a do tego przygotowuje sie ja naprawde ekspresowo. Dla niespodziewanych gosci, na domowke, lub jako szybka przekaska na kolacje. Serdecznie polecam. Probowalam zrobic tylko z maka pszenna, ale nie maja tej chrupkosci co z dodatkiem maki kukurydzianej.350 g krojonych kalmarow2/3 szklanki maki kukurydzianej...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 9
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 10
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 451
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 554
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1181
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 592
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9974
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 773
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204