Kanapka Miso

Kanapka Miso… Pasta Miso jest oczywiście częścią historii Japończyków od ponad 1300 lat. Historia miso jest dość niezwykła, historycy uważają, że powstała w starożytnych Chinach, jako sfermentowana żywność w tym przypadku, sfermentowana żywność sojowa. Do Japonii została najprawdopodobniej sprowadzona przez Chiny kontynentalne i Półwysep Koreański w okresie Asuka w VII wieku. Pierwsze wzmianki o miso… Czytaj dalej Kanapka Miso Artykuł Kanapka Miso pochodzi z...
Najnowsze przepisy
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 5
CIASTECZKA Z KAJMAKIEM I ORZECHAMIDzień dobry. Mam dla... ⇖ 10
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 11
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 14
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 14
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Bouyiourdi to klasyczne greckie meze z fetą, pomidorami i... ⇖ 28
Poznaj przepis na orzechowe espressino – kawowy deser... ⇖ 41
Poznaj przepis na tradycyjne pesto pantesco z wyspy... ⇖ 30
Poznaj historię i najstarszy przepis na staropolskie... ⇖ 38
Kapustnica słowacka to tradycyjna zupa z kiszonej kapusty,... ⇖ 70
Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem... ⇖ 47
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2023
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 296
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 283
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 253
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 243
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205