kandyzowana skórka pomarańczy
Źródło: http://babkawformie.blogspot.com/2016/11/kandyzowana-skorka-pomaranczy.html
Kandyzowana skorka pomaranczy, bardzo aromatyczna i slodka, to idealny dodatek do ciast i ciasteczek. Nie tylko swiatecznych, choc mi osobiscie zapach pomaranczy zawsze przywoluje na mysl zime i Boze Narodzenie.skladniki:skorka z 2 pomaranczy6 lyzek cukru6 lyzek wodywykonanie:Skorki pomaranczy mocze w zimnej wodzie okolo 24 godzin (nie dluzej, bo moga zaczac fermentowac). W tym cz...
Najnowsze przepisy
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 12
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Czasem mam ochotę na coś prostego, ale konkretnego –... ⇖ 135
Sernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych... ⇖ 682
Przepyszny sernik na tradycyjnym kruchym spodzie, kremowy i... ⇖ 886
Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z... ⇖ 1020
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała... ⇖ 851
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 456
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 340
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 339
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 297
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 198
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 172
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































