Kapuśniak na żeberkach

Kapuśniak z kapusty kiszonej na żeberkach i kości wędzonej to pyszna, zimowa, rozgrzewająca i konkretna zupa. W naszym domu jadało się ją często dlatego przywołuje ona smaki dzieciństwa. Najlepszy kapuśniak zrobimy oczywiście z doskonale ukiszonej kapusty, której kiedyś na wsi u dziadków było zawsze pod dostatkiem a i ta w warzywniaku prosto z beczki była przepyszna.Składniki:1/2 kg wieprzowych żeberek1 nieduża kość schabowa wędzona40 dkg kwaśnej, kiszonej...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 12
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 7
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 22
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 91
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 137
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 62
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 70
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 67
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 206
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 803
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 341
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 235
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 225