Kapuśniak na żeberkach
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/02/kapusniak-na-zeberkach.html
Kapuśniak z kapusty kiszonej na żeberkach i kości wędzonej to pyszna, zimowa, rozgrzewająca i konkretna zupa. W naszym domu jadało się ją często dlatego przywołuje ona smaki dzieciństwa. Najlepszy kapuśniak zrobimy oczywiście z doskonale ukiszonej kapusty, której kiedyś na wsi u dziadków było zawsze pod dostatkiem a i ta w warzywniaku prosto z beczki była przepyszna.Składniki:1/2 kg wieprzowych żeberek1 nieduża kość schabowa wędzona40 dkg kwaśnej, kiszonej...
Najnowsze przepisy
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 15
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 8
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 8
Ostatnio na słodki poczęstunek przygotowałam muffinki z... ⇖ 12
To jedna z tych sałatek, które robi się błyskawicznie,... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 31
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2014
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 958
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 873
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 845
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521








































