Kapuśniak na żeberkach
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/02/kapusniak-na-zeberkach.html
Kapuśniak z kapusty kiszonej na żeberkach i kości wędzonej to pyszna, zimowa, rozgrzewająca i konkretna zupa. W naszym domu jadało się ją często dlatego przywołuje ona smaki dzieciństwa. Najlepszy kapuśniak zrobimy oczywiście z doskonale ukiszonej kapusty, której kiedyś na wsi u dziadków było zawsze pod dostatkiem a i ta w warzywniaku prosto z beczki była przepyszna.Składniki:1/2 kg wieprzowych żeberek1 nieduża kość schabowa wędzona40 dkg kwaśnej, kiszonej...
Najnowsze przepisy
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 4
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 36
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 60
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 86
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 181
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 437
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 334
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 163
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 157








































