Kapuśniak na żeberkach
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/02/kapusniak-na-zeberkach.html
Kapuśniak z kapusty kiszonej na żeberkach i kości wędzonej to pyszna, zimowa, rozgrzewająca i konkretna zupa. W naszym domu jadało się ją często dlatego przywołuje ona smaki dzieciństwa. Najlepszy kapuśniak zrobimy oczywiście z doskonale ukiszonej kapusty, której kiedyś na wsi u dziadków było zawsze pod dostatkiem a i ta w warzywniaku prosto z beczki była przepyszna.Składniki:1/2 kg wieprzowych żeberek1 nieduża kość schabowa wędzona40 dkg kwaśnej, kiszonej...
Najnowsze przepisy
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 15
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 43
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 42
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 73
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 94
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 197
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 546
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 468
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 447
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 388
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 372
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 350
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 324
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 243
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 225
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221









































