Kapuśniak na żeberkach
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/02/kapusniak-na-zeberkach.html
Kapuśniak z kapusty kiszonej na żeberkach i kości wędzonej to pyszna, zimowa, rozgrzewająca i konkretna zupa. W naszym domu jadało się ją często dlatego przywołuje ona smaki dzieciństwa. Najlepszy kapuśniak zrobimy oczywiście z doskonale ukiszonej kapusty, której kiedyś na wsi u dziadków było zawsze pod dostatkiem a i ta w warzywniaku prosto z beczki była przepyszna.Składniki:1/2 kg wieprzowych żeberek1 nieduża kość schabowa wędzona40 dkg kwaśnej, kiszonej...
Najnowsze przepisy
Coroczne poszukiwania świątecznych podarunków często... ⇖ 1
Kuchnia retro od kilku lat przeżywa niezwykły renesans... ⇖ 6
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 8
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 89
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 38
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 67
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 50
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 253
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 89
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 48
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 38
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 35
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 29
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27


































