Kapuśniak na żeberkach
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/02/kapusniak-na-zeberkach.html
Kapuśniak z kapusty kiszonej na żeberkach i kości wędzonej to pyszna, zimowa, rozgrzewająca i konkretna zupa. W naszym domu jadało się ją często dlatego przywołuje ona smaki dzieciństwa. Najlepszy kapuśniak zrobimy oczywiście z doskonale ukiszonej kapusty, której kiedyś na wsi u dziadków było zawsze pod dostatkiem a i ta w warzywniaku prosto z beczki była przepyszna.Składniki:1/2 kg wieprzowych żeberek1 nieduża kość schabowa wędzona40 dkg kwaśnej, kiszonej...
Najnowsze przepisy
Sos koperkowy do ryby to klasyka kuchni domowej, która... ⇖ 18
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 12
Proteinowe naleśniki owsiane z białkiem, toppingiem o... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 49
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 72
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 58
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 115
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1721
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1074
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 882
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 847
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 786
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 483
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 418








































